Brödrecept

Marockanskt bröd

›
25 g jäst 2,5 dl vatten (37º) 1 tsk honung, socker eller sirap 1 msk olja 1 tsk salt, gärna flingsalt 1 dl majsmjöl 5,5...
2 kommentarer:

Gott halvfint bröd

›
Detta är ett lite segt bröd med bra tuggmotstånd. Jag bakade 60 stycken i en vedugn för att sälja på marknaden på en hembygdsdag. Jag sålde ...

Ankarstock

›
Ankarstock är ett mjukt surdegsbröd, som är bakat på torkad råg. Benämningen Ankarstock finns nämnt för första gången 1669 i en äldre brödfö...
1 kommentar:

Apelsinportionsbröd på surdeg

›
Receptet ger 30-40 små portionsbröd 1 ½ dl aktiv surdeg ½ paket (25 g) jäst 5 dl ljummet vatten 2 msk mörkt muscovadoråsocker 1 msk salt 2 d...

Baka gott bröd i gryta knådfritt

›
I videon slut finns det extra material Recept lämpligt för en 1½ liters gryta 0,5 kg vetemjöl (ca 7 dl) 1 1/4 tsk salt ½ tsk färsk jäst 3 d...

Uddabröd

›
receptet ger ett segt gott sötsyrligt bröd. Dag 1 Blanda 5 dl vatten 5 g jäst (ca 1/8 dels jästpaket) 50 g bulgur 25 g rivet bröd [1] 400 g ...
1 kommentar:

Bulgurbröd m surdegssmak

›
Dag 1 7 dl vatten 5 g jäst (ca 1/8 dels jästpaket) 50 g bulgur 25 g torkat rivet surdegsbröd [1] 600 g vetemjöl special 1 msk salt Låt jäsa ...
3 kommentarer:

Ulvbergabröd

›
Ett surdegsbröd på valnötter, russin och aprikoser. Passar utmärkt till dessertostar. Ingredienser 2 dl kokande vatten 1 dl grovt rågmjöl 2 ...

Ädelbaguette

›
BAGUETTERNAS BAGUETTE Här kommer det favoritrecept som jag använder just nu. Det är en kalljäst bagett - ett härligt segt bröd med stora hål...
1 kommentar:

Småländskt potatisbröd

›
Detta recept på ett gott potatisbröd hittade jag i Gammaldags bakning (1975) av Swea i Urshult (Swea Johansson) Brödet blev ännu bättre när ...

Häll ut bröd III (långjäst formbröd)

›
Långjäst formbröd är ett bekvämt recept - ids du inte baka ut idag kan du alltid baka ut imorgon. Dessutom slipper du rengöra ett mjölat bo...

Häll ut bröd II (stekpannebröd)

›
Ett hjälp-jag-har-inget-bröd-hemma recept. Brödet är klart på under en timme. Brödet läggs i en gjutjärnsstekpanna. Har du teflonstekpanna k...

Häll ut bröd I (jättebrödet)

›
Detta bröd brukade jag göra på 70-talet i studentkorridoren i Umeå. En tjejkompis berättae att hennes man alltid klagade över att hennes lim...

Mjukkaka från Avan

›
1/4 l Mjölk 1/4 l Vatten 75 g Smör eller margarin 1/2 dl Sirap 1 paket Jäst 3 tsk Brödkrydda (anis, fänkål och kummin) 1 tsk Salt 1,4 l Rågs...
1 kommentar:
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.