Marockanskt bröd


25 g jäst
2,5 dl vatten (37º)
1 tsk honung, socker eller sirap
1 msk olja
1 tsk salt, gärna flingsalt
1 dl majsmjöl
5,5 dl vetemjöl special

1 ägg eller vatten (till pensling)
3 msk sesamfrö


1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.

2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.

3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra

Huda Maher sa...

Måste man ha majsmjöl?? Kan man inte byta ut det mot potatismjöl tex??