Ett hjälp-jag-har-inget-bröd-hemma recept. Brödet är klart på under en timme.
Brödet läggs i en gjutjärnsstekpanna. Har du teflonstekpanna kan du istället lägga degen i glasform eller annan ugnsfast form.
Brödet blir bäst att ätas samma dag.
½ pkt jäst
2½ dl vatten (37 grader)
1½ tsk salt
2 msk olja
5½ dl vetemjöl
Smula jäst och rör i fingervarmt vatten,
Blanda i alla ingredienser och blanda till en lös och kladdig deg.
Smörj stekpannan med olja. Lägg i degen.
Jäs i 30 min
Strö över lite mjöl
Grädda 20 min i 225 graders ugn,mitten.
Öppna luckan de sista minuterna.
Svens vasslebröd på lantvete
-
När man gör ostkaka kan man baka på vasslan. På en föreläsning om säd fick
jag veta att nymalt fullkornsmjöl från vete börjar bli dåligt efter 4
timmar. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar