Uddabröd

receptet ger ett segt gott sötsyrligt bröd.

Dag 1
Blanda
5 dl vatten
5 g jäst (ca 1/8 dels jästpaket)
50 g bulgur
25 g rivet bröd [1]
400 g vetemjöl special


låt jäsa 1 dygn i rumstemperatur

Dag 2
tillsätt ½ dl flytande surdegskultur

låt jäsa 1 dygn i rumstemperatur

skålla 100 g grovt rågmjöl med 1½ dl kokande vatten


Dag 3

Tillsätt
det skållade rågmjölet
1 msk salt
2 msk honung
2 msk ljus sirap
2 msk brödsirap
tillsätt vetemjöl till fast deg

Låt jäsa i 2 - 4 timmar

Forma 2 runda bröd - låt jäsa till dubbel storlek
grädda i ugn tills 96 - 98 graders innertemperatur (225 gr 45 min)

1 kommentar:

gabriel_palsson sa...

Tack att du delade med dig av receptet, för detta ska jag pröva på snart.
Brödrecept